De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

 

Om de adoptiefretten en fretten in de opvang een mooie Kerst te bezorgen, vond in december voor de negende keer de Kerstactie plaats. Op de website www.kerstfretten.nl kon u een van de vele kerstfretten steunen met een kerstpakket, financiële steun of zelfs een dier in huis nemen.

Frettenopvangen

In diverse frettenopvangen zaten (en zitten) nog fretten die om welke reden dan ook niet geplaatst (kunnen) worden. Tijdens de Kerstactie is er speciale aandacht voor de honderden fretten die jaarlijks in Nederland in een opvang terechtkomen. Deze fretten worden om uiteenlopende redenen daar gebracht. Deze dieren hebben allemaal één ding gemeen: ze verdienen het niet om 'afgedankt' te worden.

De deelnemende frettenopvangen in 2013 waren: de Frettenstichting, Natascha's Frettencoaching, Frettenvereniging Frettig Gestoord, Frettenopvang Lelystad, Vzw Dierengeluk, Dierenasiel h'Onderdak, Stichting Fret & Welzijn en natuurlijk de adoptiefretten van Stichting De Fret.

Bedankt allemaal!! Voor alle zorgen, tijd en liefde die jullie aan de opvangfretten besteden.

Kerstmannen en bedankjes

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketten gestuurd worden naar de opvangfretten. Maar er kon ook voor gekozen worden om spullen via de speciale Kerstactiewebwinkel te versturen of geld over te maken. En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren of in huis te nemen! De opvangfretten (en wij!) willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:

 

En wat zeggen de opvangen (en de fretten) er zelf van?

 

Natascha’s Frettencoaching

 

Op 18 januari 2014 heb ik de spulletjes ontvangen van de kerstactie van Stichting De Fret, die mensen gedoneerd hebben. Marianne kwam die brengen. We hebben gezellig aan de koffie gezeten en een beetje bijgepraat. 
Natascha 1

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor wat een ieder heeft gedaan, de fretjes en ik zijn er erg blij mee.

Helaas heeft Timon, mijn bekende frunzing, de kerstactie niet mee mogen maken. Hij stond klaar om erin te komen, maar overleed zeer plotseling aan een interne bloeding op 27 november 2013. Op 20 januari 2014 is Jill overleden, ze had lymfoom. Jill was een veel besproken fretje vanwege haar acuut middenoorprobleem. En zoals Hanneke haar omschreef op een kaart die ik van haar kreeg "Jill, het fretje dat stond aan de basis van de techniek van het middenoor spoelen" Joep heeft helaas weinig kunnen genieten, die overleed op 31 januari 2014, maar heb ik van de financiële giften laten onderzoeken, waar een zeer ernstig hartprobleem uit kwam.

De financiële giften zijn aan de dierenarts besteed, wat hier met alleen zorgfretjes goed uit komt.

Groetjes van Natascha

fretenwelzijn 2

 

Stichting Fret&Welzijn

 

Vandaag hebben we de cadeaus van de kerstactie opgehaald en wat zijn we verwend. 35 zakjes waltham, 5 zakjes muis, brokjes en back to nature (bakvulling). Hoe geweldig dit allemaal. Iedereen die heeft meegeholpen aan deze actie heel erg bedankt, en natuurlijk Stichting De Fret heel erg bedankt voor het organiseren van deze actie. Met de centjes die we hebben gekregen konden we naar de dierenarts. Adina, Ahron en Ashley zijn ervan gecastreerd en Alfret is helemaal nagekeken bij de dierenarts, en dat allemaal door jullie gulle gevers, heel erg bedankt namens alle fretjes uit de opvang van Stichting Fret&Welzijn.

 

 

 

 

 

 

Vzw Dierengeluk, België

 

 

Hallo allen,vzw

Een dikke bedankt vanwege onze fretjes en ons zelf, voor het pakket die we vandaag gekregen hebben. Wij waren terug heel blij dat we mochten terug deelnemen en een dikke pluim voor de  organisatie die de kerstactie terug mogelijk maakte. Ook de vele kerstmannen bedankt.

Met vriendelijk groet
Corie Cardon

 

Saffier, Stichting De FretSaffier

 

 

Ik ben een echte bofkont, zeggen ze. Ik kreeg van de kerstman een heerlijke warme slaapset. En slapen is mijn hobby, dat doe ik zoooo graag. En dan word ik wakker gemaakt met een heerlijk muisje of een rat die ik lekker mag oppeuzelen. Nou woon ik toevallig bij de opslag van Stichting De Fret en daar liggen een heleboel
van die heerlijke slaapsetjes. En weet je wat er gebeurde? Ik mocht zelf de slaapset uitkiezen .... Ik vond het wel moeilijk, maar ik denk wel dat ik de lekkerste heb uitgezocht! Dank je wel Kerstman; wat ben ik toch altijd weer blij dat ik mee mag doen met de Kerstactie.

 

 

 

 

Willem (dierenasiel h'Onderdak)

 

Hallo Lieve mensen, fans, donateurs, gulle gevers en al die andere, Als je al een tijd in de opvang woont, weet je zo'n beetje wat er gaat gebeuren. Je weet dan dat er na de feestdagen van die grote dozen binnen worden gebracht. Dozen van mensen die ons, fretten, een warm hart toe dragen. Dozen met mooie spulletjes, lekkere spulletjes, of net als dit jaar van die overheerlijke pasta, ik kan er niet van af blijven!

Het bleef ook dit jaar niet bij een grote doos.......... Er werd ook nog een heel mooi bedrag op onze frettenrekening gestort. Daar zijn voornamelijk onze verzorgers erg blij mee. Dat geld gaat apart voor als een van ons naar tante Hanneke moet. Voor onze gezondheid dus. Wij, Bloem, Barney en Willem, willen jullie weer bedanken. De mensen van stichting de Fret, die heel de actie weer op poten hebben gezet en de nodige overuren hebben gemaakt. En ook al die mensen die iets voor de fretten hebben gegeven. Fijn dat jullie aan ons denken en iets voor ons over hebben.

Mensen hartstikke bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

honderdak

 

 

Madam Sjiefa

 

 

Ik ben ook zo super blij gemaakt door al die Kerstdrukte. Ik ben er zelfs een beetje verlegen van geworden. Ik kreeg namelijk een hele doos van die heerlijke papjes. Ik word er wel Madam Sjiefaeen beetje dik van, maar dat mag de pret niet drukken. Het is namelijk zo'n beetje het enige wat ik lekker vind, samen met een beetje zacht vlees. Maar ze zeggen dat ik het nog prima doe op mijn leeftijd en ik loop nog heerlijk rond te springen. Het vrouwtje wordt daar altijd zo vrolijk van en daar doe ik het dan ook voor. Zij blijft altijd prima voor mij zorgen, ook al heeft zij het zelf soms heel moeilijk. Maar samen met Stichting De Fret komen we er altijd weer uit.

 

Dank jullie wel hoor lieve Kerstmannen!
Madam Sjiefa

 

 

Frettenopvang Lelystad

Zo wil ik iedereen bedanken voor de kerstkadootjes, die we hebben gehad. Zo was er Waltham, muizen en de mooie slaapsetjes en voer.
We gingen met een volle auto terug naar Lelystad. Ook voor degenen die centjes hebben gestort voor de fretjes ... het geld was zeer welkom.
IEDEREEN HEEL HEEL ERG BEDANKT
GROETJES BEN EN RIE
VANUIT LELYSTAD

 

FrettenStichting Opvang Breda

Goedemorgen alle kerstvierders.
Zijn jullie de feestdagen goed doorgekomen? Wij wel in ieder geval. Dank jullie wel voor de leuke hangmatjes, snoepjes en speeltjes. Wij zijn er heel erg blij mee. Ook was de Financiële bijdrage weer enorm en daar kunnen we weer onze dierenartskosten van betalen. Dit potje houden we daar ook speciaal voor gereserveerd. Van dit potje hebben we al een sterilisatie, castratie, een implantaat, entingen en een tumor uit een oor laten verwijderen. Natuurlijk kunnen we dit ook allemaal doen door de fikse korting die wij krijgen van onze dierenkliniek de Bouverije in 17
Breda. Het potje is nog niet leeg maar dat zal niet lang meer duren aangezien nu de periode eraan komt dat de fretten massaal op straat worden gezet omdat mensen erachter komen dat een fret moet worden gecastreerd. April en mei zijn dan ook de dure maanden voor ons.

Dus wij hopen dat jullie de komende kerst ook weer massaal gaan mee doen aan de kerstaktie. Want met deze hulp kunnen wij weer net iets extra's meer doen.

Namens deze likkepotjes heel erg bedankt voor jullie hulp en steun!!

frettenstichting

 

 

Fee kerst

 

Frettig gestoord 4