De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

08_tuikwerd (1)

In december 2008 vond voor de vierde keer de Kerstactie plaats. Op de website www.kerstfretten.nl kon u een van de vele kerstfretten steunen met een kerstpakket, financiële steun of zelfs een dier in huis nemen. Tijdens de Kerstactie is er speciale aandacht voor de honderden fretten die jaarlijks in Nederland in een opvang terecht komen. Deze fretten worden om uiteenlopende redenen daar gebracht. Deze dieren hebben allemaal een ding gemeen: ze verdienen het niet om 'afgedankt' te worden.

De Kerstfretten kwamen via de Frettenstichting, dierenasiel h'Onderdak, Natascha's Frettenopvang, Frettenopvang Tuikwerd, Frettig Gestoord, Frettenopvang Lelystad en uit België deden VZW Dierengeluk en VZW De Frettenwereld mee. En natuurlijk de adoptiefretten van Stichting de Fret. 

Wist u dat: 

  • Er dit jaar maar liefst 86 kerstfretten waren? 
  • Deze fretten (gelukkig) geen last hadden van de economische recessie, want ze werden enorm verwend 
  • Er tijdens de kerstactie ook een aantal fretten geplaatst zijn?
  • We dus weer van een succesvolle actie kunnen spreken!

Kerstmannen  

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketen gestuurd worden naar de opvangfretten. Maar er kon ook voor gekozen worden om spullen via de speciale Kerstactie webwinkel te versturen of geld over te maken.  En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren of in huis te nemen!

De opvangfretjes willen graag de volgende mensen bedanken. Zij deden mee aan de Kerstactie:  

Anita zanders

Margaret Jurgens

Anja Bazen

Margot van Roon

Anne-Marie

Mario & Angela te Lindert

Annemieke

Marit en Bjor

Aukje Burry-van Egten

Marit van de Vries

Bianca van Vessum

Martha Zanders

Birgit

Martin en Ingrid

Bocly (Marissa)

Mayke van Wijk

C.J. Hoogendoorn

Merian

Chaimel Lerou

Mette van Eck

Charlotte Bersee

Minka

Cock van Zadel

Monique Flippo

Conny

Monqie Pet

Corine de Mooij

Natascha

Corrie Stienen

Nathalie Beeksma

Danielle

Nick van der Meulen

Daphne Horstink

Niels Blijleven

dierenkliniek Dallenga

Pamela van der Kooij

Eef

Patricia Verhoef

Ellen en Hennie Bernard

Ramona van der Vorst

Ellen Spittel

Rebekka van Hese-Groeneweg

Erwin Broek

Rie Corbran

Esther en Jacco

Riena Helfferich

Fokko en Yvonne

Rine Oddens

Fotolijstenwinkel.nl

Roger van Klaveren

Franco Damino

Roky, Blixa en Mogwai

Frans& Betje

S. Bronswijk

Frettig Gestoord

S.Rijnberge

Helen Willemse

Sabine

Inge Stallen - van Rooij

Samantha van Klaveren

Ingrid Bootsman

Samentha 

Ireen Straatman

Samentha en Anita

Irma en Edwin

Sandra Feikens

Jacqueline Knubben

Silvana Hulshof en Jordi Sijbesma

Freddict

Sonia

Jiska Roessen

Steffy Woning

Joyce en Eduard

Stephanie Franke

Judit Smits

Stephenie Baas

Kabuki & Dobie

Tinca

Karin de Rijke

Truus Schellekens

Karlijn Bootsveld

Veronie Bolder

Kick en Marjan

Vissertje

L van Aanholt

Wies

Lea Gesser

Willeke Lanting

Leny Schouten- Schijf

Willem en Janneke Danen

Leonie de Visser en Ruud Gebhardt

Wilma Kooi

Wim, Ingrid en Bibi

Wim de Wolff

De meeste mensen hebben we kunnen bedanken, maar we hebben ook cadeautjes gekregen zonder afzender. Ook deze mensen willen we via jullie hartelijk bedanken!!

Hieronder vindt u de reacties van de deelnemende opvangen (en hun Kerstfretten)

VZW Dierengeluk

Beste frettenvrienden,

08_DierengelukWij de frettenbende van vzw Dierengeluk afkomstig uit België  waren al een hele tijd niet op ons gemak, ons vrouwtje die ons verzorgde in de opvang, was heel zenuwachtig en durfde 's morgens bijna de deur niet uit. Al gauw hadden we door waarom ze ieder morgen door het raam keek om te zien of de postauto daar nog niet was. Het was kerstmis en we hoorden van de oudere fretten, dat dit een heel speciale tijd was voor ons, ze zegden ons dat we nieuwe hangmatjes, slaapzakjes, snoepjes enz....zouden krijgen. Wij de fretjes die hier nog niet lang waren begrepen er niets van.

Maar toen ons vrouwtje op een morgen een grote doos op de grond plaatste en er al die leuke spulletjes uithaalde, kon de pret niet op. De hangmatjes, de slaapzakjes voelden zo zacht aan, alles werd door ons grondig onderzocht. Van de kraakslurven worden we helemaal zot, we kunnen er ons in verstoppen en het gekraak klinkt alles muziek in ons oren. Kortom het is dolle pret.

Graag willen we onze kerstmannen met deze mail dan ook bedanken.

Een flinke knuffel van: Angel en Kyra, Tara, Lars, Dennis en Hanne, Fred, Femke, Sandy en Spanky 

Frettig Gestoord 08_Frettig gestoord
Voor een aantal fretten is 2008 op een bijzonder fijne manier geëindigd en 2009 op een geweldige manier begonnen. Ze deden namelijk mee aan de Kerstactie. We hadden en hebben deze keer een aantal fretten die best eens in het zonnetje mochten staan. Frederik Bekmans en Xenia omdat ze niet meer plaatsbaar zijn. Max en Elfie, twee fretten op leeftijd en Tommy en Roque en Nadia en Cency omdat ze al zo verschrikkelijk lang in de opvang verblijven. Wat zijn ze verwend. Slaapzakjes, hangmatjes, fleece dekens, speeltjes en Waltham; Echt geweldig. Het een nog fraaier dan het ander.
 

Helaas hebben we Frederik half januari moeten laten inslapen omdat het gezwel in zijn bek zo groot was geworden dat eten voor hem heel moeilijk was geworden. En dat konden we hem niet aan doen. Max en Elfie zijn inmiddels geplaatst en ze hebben het bij hun nieuwe baasje super naar hun zin. 

Namens al deze kerstfretten en alle andere fretten van de diverse opvangadressen van Frettig Gestoord, die allemaal hebben kunnen genieten van alle kado's, heel hartelijk bedankt. Jullie zijn kanjers!

Natascha's Frettenopvang 08_Natascha (1)
De kerstactie was voor mij en de fretjes weer een groot succes. We zijn allemaal weer goed verwend. Alle oude hangmatjes en slaapzakjes heb ik kunnen vervangen voor de nieuwe. Er zijn zelfs fretten geplaatst.

De iglo's zijn ook een ontzettend groot succes bij de oudere fretten, ze staan in de kooien en trekken zich er graag in terug. Ook de pakketjes die mensen zelf hebben gestuurd waren geweldig. Van Frettig Gestoord heb ik een handdoekje en wc rol gekregen die met stiksels waren gemaakt met een frettenhoofdje erop. Ze hebben een speciaal plekje gekregen in mijn toilet zodat iedereen het kan zien. Ik krijg er ook leuke reacties op. Voor de 5 nietmachientjes en de 5 labfretjes werd een extra grote slaapset gemaakt. Ze zijn er erg blij mee en kunnen zo met zijn alle bij elkaar slapen. Ook vele financiële bijdragen heb ik mogen ontvangen wat al nuttig is besteed ter behoeven van de fretjes. Ik wil iedereen ook bedanken voor alles.

Polly en Fee / SDF adoptiefretten

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie allemaal het verhaal van Polly en Fee kunnen lezen. Hoe ze eerst in de opvang terecht kwamen en vervolgens door mij werden opgevangen. Omdat Fee toch incontinent blijft en Polly behoorlijk fel (door haar doofheid), is besloten dat het adoptiefretjes worden van de Stichting. Ze blijven bij mij wonen!! 

Omdat het adoptiefretjes zijn geworden mochten ze ook meedoen aan de kerstactie. En wat werden ze verwend!! Binnen een dag wist dit tweetal al vier kerstmannen te scoren en daarna volgde nog een vijfde. Wat een verrassing!! Helemaal blij zijn ze met hun cadeautjes en donaties, ze raken er niet over uitgepraat dus heb ik ze zelf ook een stukje laten schrijven. 

08_polyyfee3Polly en Fee: onze opvangmama hield ons gelukkig goed op de hoogte van de kerstactie. 's Morgens ging ze werken en vertelde ze dat we op de site stonden. De hele dag hebben we in spanning gezeten en gedroomd over wat we allemaal zouden kunnen krijgen. 's Avonds toen onze opvangmama thuis kwam vertelde ze dat we alweer van de site af waren, omdat we al zoveel kerstmannen hadden! We dansten door de kooi van blijdschap, en we konden niet wachten tot de pakketjes binnen kwamen. En ja hoor, een tijdje later kwamen de mooiste cadeaus binnen die fretjes zich maar kunnen wensen. Een mooi zacht prinsessenmandje, speelballetjes, een nagelschaartje, een grote zak brokjes, een leuk etensbakje en maar liefst twee dozen pap (volgens mij noemen jullie dit Waltham, wij noemen dit pap). Ook kregen we nog een mooie donatie binnen waar we ook super blij mee zijn! 

We willen onze kerstmannen dus ook nog via deze weg heel erg bedanken, we hebben de mooiste kerst van ons leven gehad!

Marit

08_Tuikwerd2Frettenopvang Tuikwerd 
Het was weer super dit jaar, al die cadeaus die de fretten hebben gekregen. Veel om te spelen natuurlijk en te snoepen. Ook veel hangmatten en slaapzakken die weer in de smaak vielen. Zo kan de opvang er weer even tegen. Maar ook leuke reacties van de mensen die hier komen, dus uitleggen wat de kerstactie is. Ook een fretje via de actie geplaatst, en de meeste anderen zijn inmiddels ook vertrokken. Dus al met al weer een groot succes hier deze keer. Dus bij deze alle kerstmannen nogmaals bedankt en SDF ook voor het mogelijk maken van de actie. 

Groetjes Fokko en Yvonne

De Frettenstichting 

Jaaa! De spannende tijd was weer gekomen. Eerst kwam sinterklaas op bezoek en toen de grote, grijze Kerstman. Tegen de stoute fretjes in de opvang hebben we gezegd dat ze lief moesten zijn, anders kregen ze geen cadeautjes.... Tja, soms helpt het als je een beetje dreigt natuurlijk. Want stuk voor stuk gingen ze zich netjes gedragen... 

Tijdens de Kerstactie hadden we 64 fretten in de opvang zitten. Dit was al een heel jaar zo, dat we boven de 60 fretten zaten. Dus alle hulp was nu welkom. Hoe groot of klein het ook was: de opvang en de fretjes waren er heel erg blij mee. Behalve de buren, want die moesten de pakjes aanpakken ;-)

08_kerstactie_breda (WinCE)

Op de operatietafel (mede) dankzij de kerstactie

08_Breda (WinCE)Kithy en Snug hebben leuke cadeautjes gehad en een implantaat voor Kithy tegen de bijniertumor. Namens Kithy en haar maatje Snug bedankt voor deze steun! Monica en Zusje die elk jaar weer mogen meedoen en nu ook bijna 7 jaar zijn. Zijn ook weer heel erg verwend met hangmatjes, speeltjes en natuurlijk snoepjes. Onze Dief, de frunzing die nog steeds de wacht houdt in de opvang, heeft voor iedereen leuke cadeautjes gevraagd. Zoals verschillende soorten voer voor de slechte eters. Een snuggelsafe en nog zoveel anderen dingen. Dief was heel erg trots dat hij voor de anderen kon zorgen. Een echte frettenvriend! Dan hebben we Pim en Pam. Deze fretten waren heel erg slim en hebben een dame gevonden die elke maand een bijdrage doet voor de verzorging. Sinds ze dit weten gaat het heel erg goed met hen. Ons Babbeltje is ondertussen geopereerd aan de tumor op haar buik. Hier hebben we een heel foto verslag van mogen maken bij de dierenarts. Babbeltje maakt het heel erg goed en is blij met de mensen die haar hebben gesteund. Dan hebben we nog Sarah die ook een implantaat wilde voor haar bijnierprobleem. Zij is nog steeds vrij haarloos maar voor de rest geniet ze van het leven. Een leuke lieve dame die dit zeker verdiend.  Sjefke en Polleke mochten op de valreep nog meedoen. Met Polleke gaat het heel erg goed. Goed voer doet wonderen. Echter blijft Sjefke een beetje sukkelen en krijgt nu alle liefde die hij verdient. 

De opvang heeft ook goed zijn best gedaan. Op dit moment verblijven er nog maar 28 fretten in de opvang. Een beetje rust is terug gekeerd en de fretten hebben allemaal een leuk mooi plaatsje gekregen. Wij van de FrettenStichting willen iedereen bedanken voor de steun en inzet met de Kerstaktie maar ook voor de steun daar buiten. 

Groetjes Betje 

VZW De Frettenwereld

Hallo lieve kerstmannen en kerstvrouwtjes,

Bij deze willen wij Fonzy, Ice, Pebbles, Wilma, Storm , Pepsi en Wooly jullie heeel veeel knuffels geven voor de fijne kerst die jullie ons bezorgd hebben. Bijna elke dag was het wel een beetje feest hier in huis. Dan ging de deurbel en ja hoor.....VERRASSING!!

De ene keer kwam er een iglo om je lekker in te verstoppen. Alleen dat kreng van een staart wat eraan hangt wil maar niet loslaten!! En de andere keer kwamen er heerlijke hangmatten om lekker in uit te rusten na het spelen. Ook de Waltham hebben we lekker samen met Wooly opgesnoept (als hij al wat overliet voor ons!!) en alle lekkere snoepjes eerlijk verdeeld. Wat waren die andere fretten van ons baasje jaloers zeg!!

We hebben met elkaar als opvangers afgesproken dat we met alles samen mogen spelen want dat is veel leuker. Zo mogen we van Pebbles en Wilma soms lekker even liggen op het groene pluche kussentje nadat we door de tunnel gesjeesd hebben. Van Storm en Pepsi ook wel een door het labyrint rennen. Dat is een GAAF ding!! Alleen die 2 dikke konten blijven wel eens steken van die 2 waardoor het gelach van onze verzorgers soms tot bijna buiten te horen is. En de doorzichtige kraaktunnels hebben onze staartjes overuren doen laten kwispelen. Maar het allerfijnste was toch wel dat we, in de verdrietige periode van onze verzorgers, ze toch steeds weer aan het lachen kregen met onze gekke fratsen die we uithaalden met onze nieuwe cadeautjes.

08_kerstactie_frettenwereld (WinCE)

Wooly met zijn brede glimlach en tevreden snoetje na een lekker Waltham papje!!

Heel hartelijk bedankt voor de vele cadeautjes en lieve kaartjes, maar vooral voor jullie warm hart dat jullie geven aan fretten zoals ons. Jullie waren allemaal geweldig!!!

Frettige groetjes van de Opvangers van De Frettenwereld VZW

Frettenopvang Lelystad

Iedereen nog een gezond 2009! Wat was het weer geweldig: de fretjes werden weer overspoeld  met cadeautjes. Ze kregen van allesHelaas kon ik door omstandigheden niet iedereen persoonlijk bedanken. Normaal ontvangt iedereen die een pakketje stuurt een foto van hun kerstfretje. Helaas is dat dit jaar niet gelukt.

Groeten uit de opvang Lelystad,
Rie Corbran

Ook willen we Ferretcity.eu bedanken voor de deelname aan de Kerstactie. Van de bestellingen die geplaatst werden voor de Kerstactie is een gedeelte gedoneerd aan Stichting De Fret. Bedankt!


Dierenasiel h'Onderdak 
08_HonderdakHierbij willen wij Stichting de Fret hartstikke bedanken voor de Kerstactie. Het was een feest toen de postbode alle dozen kwam brengen. We zijn weer verwend met speeltjes, voer, handdoeken, hangmatjes, tunnels en lekkere voertjes. In onze oude hokken konden wij geen hangmatjes hangen en hadden we die ook niet in huis. In de nieuwe hokken kunnen we wel hangmatjes hangen en die hebben we dit jaar ook meer dan voldoende gekregen.