De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

Het is weer december. In veel huiskamers staat de kerstboom al opgetuigd (of afgetuigd als de fretten erbij kunnen..). Helaas hebben niet alle fretten het geluk om met kerst van uw kerstboom te mogen genieten. In diverse frettenopvangen zitten nog veel fretten die om welke reden dan ook niet herplaatst worden..

Onmisbaar

En niet alleen de "kerstmannen" reageerden enthousiast op de actie, ook de diverse deelnemende frettenopvangen namen enthousiast deel aan de kerstactie. Er namen fretten deel aan de kerstactie uit de Frettenstichting in Breda, dierenasiel h'Onderdak, Natascha's Frettenopvang, Vereniging Frettig Gestoord, Frettenopvang Tuikwerd, Stichting Fretten- en Marteropvang Amersfoort en Stichting De Nederlandse Frettenclub. Bedankt allemaal!! Niet alleen om fretten "beschikbaar" te stellen voor de kerstactie, maar veel meer voor alle zorgen, tijd en liefde die in de fretten in de opvangen gestoken is.

Kerstmannen

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketjes gestuurd worden naar de opvangfretten. Sommige kerstmannen waren zo enthousiast over de vorige kerstactie, dat ze al in november bezig waren met een kerstpakket voor de opvangertjes. Er kon ook voor gekozen worden om hangmatjes of slaapzakjes via de webwinkel van SDF te versturen of geld over te maken. En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren!

actie2006.jpg

De opvangfretjes willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:  

Anique Mobertz

Mariën Rachel

Jeannette van Lieshout

Anke Schoeber

Marion en Martin Romijn

Jenna Magness

Anne-Marie de Gooyert

Marissa Fokker

Joyce Slagt

Anouk Lander

Marit van de Vries & Bjorn Koningstein

Kick Koopman

Betje

Marjan Nederveen

Klaara Verweij

Birgit van der Laan

Marlou van Santen

lenneke Keijzer

C. Roskam

Mayke van Wijk

Leny Schouten

Cindy Hoogendoorn

Merian Schoot

Leonie de Visser

Coretta Tak

Mieke

Lilian

Corrie Stienen

Minke kok

Linda Heemskerk

Danielle van Zadel

Miranda Rotteveel

M. Kribbe-de Ronde

De Wolff

Mirelle Horstman

Margiet Van Den Eynde

Ellis en Lorin

Monique Pet

Marianne Boymans

Emmy Flaman

Nanja Kroon

Ramona van der Vorst

Eric Guldemond

Natascha Schellekens

Sandra van Os

Erik Thijssen

Natasja

Sanne van der Vorst

Erwin Broek

Nathalie Beeksma

Saskia Visser

Esther Kooijman

Nathalie Roozendaal

Sonia Cramer

Fretopvanglelystad

Niels Blijleven

Stephan Adriaens en Olivia Mous

Frettenopvang Tuikwerd

Olivier en Bommel

Stephanie Franke

Frettenstichting

Petra

Stephenie Baas

Gwendolyn van Veen

Petra Blok

Stichting De Fret

HHM Brummelhuis

Petra van de Wilt

Tini van Santen- Kootwijk

Hugo, Helga & Cynthia Strijbos

Pity Karels

Vanessa

Ireen Straatman

Quima mattenpaleis

Wil Schijf

Irma en Edwin

Rachel Zandvliet

Wilma Kooi

Isabel Altena

 

 

Reacties uit de opvangen

Frettenstichting Breda
06_bredaKerst is altijd een drukke periode. In de opvang zaten 39 fretjes die een leuk huisje zochten. Door de kerstactie zijn er 8 herplaatst. Een drukke periode niet alleen voor de opvang maar ook voor ons. We hadden namelijk besloten om ons huis te verbouwen. Dit zodat de opvang gescheiden zou worden van ons eigen woongedeelte. Gelukkig waren de mensen van het bestuur en de vrijwilligers van de FrettenStichting ook vrij en hebben heerlijk geholpen om de fretjes te verzorgen en te knuffelen. Maar de postbode werd wel een beetje gek van ons :o) Bijna elke dag werd er wel een pakje bezorgd. En als we er niet waren dan lag er een briefje in de bus met de tekst: Pakje ligt in Middelste kooi. Dus ook dat werd in waardering aangenomen.

De cadeautjes zijn verdeeld onder alle fretten hier in de opvang. Ieder heeft weer een schoon en fris hangmatje, walthampapje en leuke speeltjes. Ook de octopus en het speelkleed dat we hebben gekregen is goed in gebruik. Ook hebben we financieel wat donaties gehad. Dit om de zusjes Bauwer allemaal te kunnen laten steriliseren. Na de sterilisatie zijn ze met zijn vijven samen geplaatst. De zusjes Bauwer hadden nog de nodige opvoeding nodig. Ook is ons sandymanneke geopereerd. Helaas had hij een lever tumor en heeft de operatie niet overleefd. Zijn speelmaatje heeft wel een nieuw maatje gevonden en is ook heel erg vrolijk geworden. Samen maken zij nu de wereld onveilig.

Al met al weer een zeer geslaagde kerstactie voor de fretten en natuurlijk ook voor de verzorgers. Met deze actie zien we dat er veel mensen hun hart op de juiste plaats hebben. Iedereen heel erg bedankt namens alle fretjes en alle verzorgers van de FrettenStichting!

Natascha's Frettenopvang

Van Natascha ontvingen we hele leuke foto's van blije fretjes met kerstcadeaus.

06_natascha1 06_natascha2  

Vereniging Frettig Gestoord06_frettiggestoord
Jolie en Jora, twee frettenzusjes van een half jaar jong zaten al vanaf half augustus in de opvang van Frettig Gestoord. Toen we een uitnodiging kregen om mee te doen met de kerstactie leek het me wel erg leuk om deze twee frettige kattenkopjes mee te laten doen. Het zijn twee geweldige meiden met een paar geweldige tandjes......! De reden dat ze niet makkelijk te plaatsen zijn. Ik noem het : "fretten voor gevorderden". Het blijkt maar weer dat de Kerstman geen onderscheid maakt in lief of nog liever, want ze zijn echt verwend. Ze kregen speeltjes en lekkers en een enorme Sander inktvis waar alle fretten uren, nog steeds, mee zoet zijn. Er zijn zelfs mensen geweest die deze twee probleemfretjes een nieuw tehuis wilden geven. Ze zijn daar op proef geplaatst, maar het klikte helaas niet met de eigen fretten.

Ik wil dan ook namens Jolie en Jora alle kerstmannen en vrouwen heel erg bedanken voor de verwennerij en natuurlijk ook onze zusterorganisatie SDF die deze actie georganiseerd heeft.
Irene van der Velden

Frettenopvang Lelystad
Geweldig, wat zijn m'n beesten verwend! Fleecedekens, hangmatjes, slaapzakjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Snoepjes hebben ze voor een jaar genoeg! Iedereen wordt heel erg bedankt. Op nieuwjaarsdag kwam er een mevrouw aan de deur die me 20 euro in m'n hand stopte. 'Voor de fretten', zei ze. Geweldig toch! Op dit moment is het rustig in de opvang. Op vier na zijn alle opvangfretjes geplaatst. Alleen Xena en Narnia en nog twee oudere vrouwtjes die nog tijd nodig hebben.

Nogmaals iedereen heel erg bedankt namens de fretjes!

Rie Corbran van de opvang Lelystad

Frettenopvang Tuikwerd
Ook de fretten uit het hoge Noorden waren blij verrast met hun kerstpakket!

Stichting De Nederlandse Frettenclub
Van de Frettenclub ontvingen wij ook leuke foto's van enthousiaste fretten!

06_frettenclub